Tekić hoće u Zvezdu: Mojim timom dičila bi se svaka vlada!

Fudbal 04. dec 201409:42 > 09:45
Izvor: EuroFootball/Getty Images Sport

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda u četvrtak će na sednici ozvaničiti kandidaturu Svetozara Mijailovića za predsednika crveno-belih, ali postoji mogućnost da će na izborima imati i protivkandidata.

Naime, Branko Tekić, čovek koji se i 2012. kandidovao za čelnu poziciju na „Marakani“ u sredu je podneo novu kandidaturu, prenosi „Sportski žurnal“.

„Prvi put su mi brutalno odbacili kandidaturu, sada se nadam da ću dobiti šansu da izađem na izbore“, rekao je Tekić za „Žurnal“ i naveo da se nova kandidatura ne razlikuje od prethodne.

Sporno je što Tekić nije prikupili 500 potpisa.

„U propratnom pismu sam naveo zbog čega nisam prikupio potpise. Ne želim diskriminaciju. Upravni odbor može da predloži i moju tetku, a ja u isto vreme moram da skupljam potpise. Prikupio bih za dva dana 2.000 potpisa. Zvezda je i u Bijeljini, Banjaluci, Subotici, Čačku, Nišu… Jednostavno, neću da dozvolim da me stave u neravnopravan položaj.

Tekić ne želi da priča o svom programu dok ne dobije odgovor Izborne komisije, ali naglašava:

„Očekujem da usvoje kandidaturu, a onda ću reći ko je sa mnom. Takvim timom dičila bi se svaka vlada. U njemu su svetski priznati profesionalci, sa diplomama renomiranih fakulteta“, izjavio je Tekić.