FSS pružio podršku igračima Radničkog: Čin huligana

Fudbal 04. dec 201412:22 > 12:22
Izvor: fss

Fudbalski savez Srbije (FSS) osudio je danas fizički napad na igrače Radničkog 1923 u svlačionici Kragujevcu, kao i da se nada da će istraga pronaći huligane koji su to učinili.

„Fudbalski savez Srbije najoštrije osuđuje incident i pokušaj fizičkog napada grupe huligana na igrače FK Radnički 1923 iz Kragujevca. FS Srbije veruje da će pokrenuta istraga nadležnih organa dovesti do pronalaska krivaca, a koji će biti adekvatno kažnjeni“, navodi se u saopštenju FSS.

Sindikat fudbalera objavio je sinoć da je grupa huligana upala u svlačionicu Radničkog, pretila igračima i fizički napala neke od njih ako ne prekinu štrajk zbog neisplaćenih plata.

Nacionalni savez je ocenio da je incident još teži zato što su igrači napadnuti u svojim svlačionicama.

„FS Srbije ovim putem pruža punu podršku fudbalerima kragujevačkog kluba i poručuje i njima i čelnicima FK Radnički 1923 da smo im na raspolaganju za bilo kakvu vrstu pomoći i saradnje“, navodi se u saopštenju.

FSS je istakao da je Kragujevac jedan od „strateških centara srpskog fudbala“, a da je Radnički 1923 „jedan od najuspešnijih i najčuvenijih klubova“ Srbije.

„Navijači kragujevačkog kluba su oduvek bili korektni i podržavali su svoj klub, tako da u ovom slučaju treba staviti jasnu granicu između njih i manje grupe huligana koji su izazvali pomenuti incident“, naveo je FSS.