Marinu i Roman sluša: Ona je namoćnija žena svetskog fudbala

Fudbal 04. dec 201413:37 > 13:42
Izvor: ChelseaFC

Kada se kaže Čelsi, prve asocijacije su ugalvnom Roman Abramovič i Žoze Murinjo. Ali ovaj tandem danas verovatno ne bi ponovo sarađivao da u klubu iz Londona ne radi Marina Granovskaja.

Ko je ova žena? Tridesetdevetogodišnja Ruskinja je direktorka „plavaca“, ali o njoj engleska javnost ne zna skoro ništa. Nigde nema njene izjave, vešto izbegava fotografe…

Ono što se zna je da je završila Moskovski državni univerzitet i da već 17 godina radi za Romana Abramoviča. U Čelsiju je od juna 2013, a pored ruskog poseduije i kanadsko državljanstvo.

Engleski „Gardijan“ oktriva da se Marina i te kako pita kada je reč o organizaciji kluba, pogotovo o menadžmentu. Desna ruka ruskog milijardera je bila i glavni zagovornik povratka Murinja na „Stamford Bridž“, a koliko ima uticaja kod Abramoviča potvrđuje i podatak da je uspela u svojoj nameri iako se Roman i Murnjio svojevremeno nisu rastali baš prijateljski.

Takođe, Marina Granovskaja je glavni krivac za angažovanje Dijega Koste i Seska Fabregasa, a još jedan detalj je izuzetno zanimljiv. Naime, kada je legendarni Džon Teri rekao da nije zadovoljan određenim uslovima za produženje ugovora, Ruskinja mu je samo poručila „Uzmi ili ostavi“!