Misimović: Možda za godinu dođem u Zvezdu ili Sarajevo

Fudbal 04. dec 201414:20 > 14:28
Izvor: Anadolija

"Podvukao sam crtu što se tiče reprezentativne karijere i mislim da ljudi u Savezu trenutno imaju drugih problema nego da misle o mom imenu", rekao je Zvjezdan Misimović, bivši reprezentativac BiH danas u Sarajevu, gde je došao sa suprugom, kako je istakao, u posetu prijateljima i da obavi "neke posliće".

Na pitanje da li je „poslić“, ipak, vezan za fudbal, odnosno ukoliko bi ga novi selektor BiH pozvao da se vrati u nacionalni tim, šta bi odgovorio, dugogodišnji ljubimac navijača „zmajeva“ je poručio:

„Ne znam?! Kao što sam rekao nisam previše razmišljao o tome. Iskren da budem, ne vidim tu sebe sada i ne znam da li bi to bio pravi potez“.

Poslednju utakmicu za BiH Misimović je odigrao na Svetskom prvenstvu u Brazilu, gde letos ekipa tadašnjeg selektora Safeta Sušića nije uspela izboriti plasman u osminu finala prilikom svog prvog, istorijskog nastupa na velikom takmičenju.

Kada se gleda sada, pola godina posle Svjetskog prvenstva mogli smo proći u sledeći krug. To nam je bio cilj i nismo ga ostvarili. Kada prođeš grupnu fazu sve je moguće. Mislim da je i najteže proći grupu i to, nažalost, nismo uspeli. Imali smo kvalitet da to uradimo„, kazao je Misimović.

Imao je veoma dobru sezonu u kineskom Guidžou. Kaže da mu je bilo lepo na Dalekom istoku, ali i da se vraća „kući“.  

Karijeru nastavljam u Evropi. Sa Kinom sam završio. Ponudili su mi novi ugovor na dve godine. Odbio sam pošto mi porodica živi u Minhenu. Nisam hteo i neću da budem toliko odvojen od njih. Cilj mi je da se vratim u Evropu, tačnije u Nemačku. Imam dve, tri konkretne opcije. U sledeće dve, tri nedelje trebalo bih da potpišem ugovor sa novim klubom„, otkrio je Misimović.

Anadolija

Proteklih dana balkanski mediji puno su pisali i o mogućnosti Misimovićevog dolaska u beogradsku Crvenu zvezdu, ali i FK Sarajevo.    

„Što se tiče Crvene zvezde, od malih nogu sam zvezdaš i navijam za Crvenu zvezdu. Imao sam kontakt s njihovim generalnim sekretarom Zvezdanom Terzićem. Međutim, nismo ništa konkretno pričali. Dopisivali smo se SMS porukama, u kojima me pitao da li bih imao želju i ništa više… Pričao sam i sa funkcionerima Sarajeva Abdulahom Ibrakovićem i Dinom Selimovićem u Minhenu. Konkretno, popričali smo sasvim normalno. Pitali su me postoji li mogućnost da dođem u FK Sarajevo. I jednima i drugima sam jasno kazao da su moji trenutni planovi vezani za nešto drugo. Isto tako, rekao sam im i ko zna šta će biti za godinu, dve, tri… Možda tada i dođem u Sarajevo ili Zvezdu„, naglasio je Misimović.