Klasa 2004. ili klasa 2014: Koji tim Čelsija je bolji?

Fudbal 04. dec 201415:36 > 15:39
Getty Images, Alex Livesey

Ubedljivim trijumfom protiv Totenhema, Čelsi je zadržao šest bodova prednosti na čelu tabele i nastavio impresivnu seriju nepobedivosti

Plavci u dosadašnjih 14 kola nemaju nijedan poraz, uz samo tri remija.

Već sada su krenula poređenja sa čuvenom generacijom iz sezone 2004/2005, koja je na dominantan način osvojila titulu u Premijer Ligi, oborivši brojne rekorde.

List „Daily Mail“ konsultovao je neke od najpoznatijih fudbalskih eksperata, kako bi dobio odgovor na pitanje: Koja od dve pomenute generacije je bolja?

Daily Mail

Mišljenja su podeljena, ali su uglavnom na strani Murinjovog tima od pre deset godina.

Kao glavni argumenti spominju se jačina ekipe na gotovo svakom delu terena: Neprelazna odbrana sa Terijem, Kolom, Karvaljom i Fereirom, koja je primila samo 15 golova; neponovljivi Klod Makelele u veznom redu, i legende Lampard i Drogba, koje su tada bile u životnoj formi.

Međutim, ima i onih koji misle da je sadašnja postava još jača. Fabregas i Kosta su dva imena koja su napad Plavaca učinili superiornijim nego ikad. Plus, tu je i Drogba na klupi. Ostatak tima je tehnički veoma potkovan, i kako su neki rekli, kvalitetniji čak i od onog Anćelotijevog iz 2010, koji je osvojio duplu krunu.

Argumenata je puno, a možda će pravo poređenje moći da se uradi tek na kraju sezone, kada budemo znali ko je šampion Engleske.