Kaljari nakon produžetaka i penala savladao Modenu

Fudbal 04. dec 201421:03 > 21:05
Izvor: Getty Images Sport, Enrico Locci

U meču 4. runde Kupa Italije Kaljari je nakon velikih uzbuđenja eliminisao Modenu, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Četiri gola u regularnom toku, još četiri u produžetku i 14 penala bilo je potrebno da bi se odlučio pobednik.

Gosti su poveli u 6. minutu preko Beltramea da bi Kaljari došao do izjednačenja u 59. golom kapitena Kontea sa bele tačke. Devet minuta kasnije gosti ponovo dolaze do prednosti. Strelac je bio David Lupi, ali Kaljari u poslednjim sekundama nadknade dolazi do izjednačenja, zahvaljujući Samjueleu Longu.

Drugoligaš po treći put vodi od 98. minuta majsorijom Pabla Granočea, ali svega dva minuta kasnije, Longo donosi novo izjednačenje.

U 109. minutu i gosti dobijaju penal koji je Granoče sigurno realizovao. Izgledalo je da će nakon četvrtog vođstva pobednik biti rešen, ali tako nije mislio Dijego Farijas koji je golom u 119. minutu odveo utakmicu u penale.

Na kraju pete serije Vilfred Osuđi je imao šansu da Modeni donese pobedu, ali je nije realizovao. I konačno u sedmoj seriji, precizan za Kaljari bio je Nikola Muru, a tragičar uzbudljivog meča bio je Tijago Cijonek.

U osmini finala, Kaljari gostuje Parmi.