Bejl: U polufinalu ne postoje dva igrača, već dva tima

Fudbal 04. jul 201617:30 > 17:32
Clive Rose/Getty Images

Najbolji fudbaler reprezentacije Velsa Geret Bejl s nestrpljenjem očekuje polufinalni duel Evropskog prvenstva protiv Portugalije.

U centru pažnje će svakako biti njegov saigrač iz Real Madrida Kristijano Ronaldo i on, ali Bejl ne želi da priča o pojedincima i nada se da će timski duh Velšana, baš kao i protiv Belgije, biti odlučujući faktor.

U polufinalu ne postoje dva igrača, već dva tima. Ali ako govorimo o Kristijanu, on je sjajan fudbaler. Svi znaju šta on može da učini na terenu. Ipak, mi smo skoncentrisani na ono što možemo da uradimo kao tim. Nismo fokusirati na pojedinačne sposobnosti. Moj san je da pobedimo u polufinalu i ništa više. Osim toga, ne gledati dalje“, rekao je Bejl.

Velšanin je istakao i da ne može da komentariše kako se Ronaldo oseća i šta on radi.

Ja se osećan baš lepo. U Realu mi se dobro slažemo i uživamo igrajući zajedno. Ali ovde, za mene je glavni zadatak da dam svoj maksimum. Nismo želeli da se sastanemo u polufinalu. Mi ćemo da izađemo na teren i pokušamo da iskoristimo svoje šanse“, naglasio je Bejl, koji je zbog problema sa povredom propustio današnji trening.

„Bilo je malo problema, pa je uzeo još jedan dan da se oporavi. Međutim, nema razloga za zabrinutost. S fizičke strane sve je u redu“, navodi se u saopštenju saveza.

Polufinalni duel između Velsa i Portugalije na programu je 6. jula.