Mijailović: Za Zvezdu koncept iz 1991. godine

Fudbal 05. dec 201413:07 > 13:07
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik skupštine Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je danas da mu je velika čast što se kandidovao da postane prvi čovek fudbalskog kluba i najavio da ima spremljen koncept na osnovu kojeg bi crveno-beli funkcionisali u narednom periodu.

„Velika obaveza koja proističe iz ljubavi prema Crvenoj zvezdi naterala me je da prihvatim ponudu i kandidujem se. Već nekoliko meseci radimo na rešavanju problema kako bi Zvezda imala uslove da postigne najbolji rezultat na domaćoj sceni, a kasnije i u Evropi. To je strateško opredeljenje, a ovaj tim stručnih ljudi radi da se ti uslovi stvore“, rekao je Mijailović novinarima na stadionu Crvene zvezde.

 On je istakao da će Zvezda prekopirati koncept kluba iz 1991. kada su crveno-beli osvojili titulu prvka Evrope. 

„Osnovni cilj je da uspostavimo koncept koji je postojao 1991. godine, ali savremeni uslovi zahetvaju određene modifikacije i razrade. Glavni teret želimo da prenesemo na ljude koji su stručni u svojim oblastima. Svako mora da nosi rizik i odgovornost. Verujem da će Upravni odbor moći da iznese moj koncept“, poručio je Mijailović.

 Izbori u Crvenoj zvezdi zakazani su za 10. i 11. decembar, dok će deset dana kasnije biti održana skupština na kojoj će biti verifikovan novi mandat novom predsedniku.