Primera: Spremite se za derbi Katalonije

Fudbal 07. dec 201402:17 > 02:19
Izvor: Getty Images

U Primeri je vreme za katalonski derbi, a odavno Barsa nije bila ovako veliki favorit protiv Espanjola.

 Ovaj meč pogledajte od 17:00 od SK1 a svi zajedno ćemo videti da li Luis Suares može da probije maler i konačno počne da trese mreže. Biće veoma zanimljivo videti da li će Espanjol doći da se brani ili će probati da se nadigrava. Ne treba posebno naglašavati i to da Barsa predstavlja deo Katalonije koji je za nezavisnost, dok Espanjol, kao što kaže ime, predstavlja Španiju.   

 Odmah posle toga, ostajemo na SK1 ali sa Nou Kampa idemo na El Madrigal na veoma zanimljiv meč Viljareala i Sosijedada. Biće ovo pravi ispit za Dejvida Mojsa, jedno od najtežih gostovanja u Španiji, ali zna on da postavi dobru taktiku da se odbrani i onda kontrama dokrajči protivnika. Jasno je da je ovo duel dva tima koja će, okreni-obrni, tamo u aprilu i maju konkurisati za mesta u Evropi.   

 Na SK3 tačno u podne, gledamo duel Rajo Valjekana i Sevilje. Mogla bi ovo da bude goleada i najava fantastičnog fudbalskog dana. U oba ova tima, napad je bolji deo, a pogotovo to važi za Sevilju, koja ume i da ponizi protivnika ako im krene. Rajo nije sjajan ove sezone, ali sve ukazuje na to da neće imati previše problema da ispune svoj osnovni cilj, a to je opstanak.  

 I konačno od 21:00, Granada dočekuje Valensiju. Slepi miševi su nesrećno izgubili o Barselone u prethodnom kolu, ali ako ništa drugo, sada su sve uverili da mogu da mogu da se nadigravaju sa bilo kojim timom u Španiji. Granada ovim završava veoma tešku seriju mečeva i u trenutnoj konstalaciji snaga, sigurno bi bili zadovoljni i bodom sa ovog duela.