Vilotić ponovo junak trijumfa Jang Bojsa

Fudbal 07. dec 201412:41 > 12:43
Izvor: Getty images, Duvan Zapataa Milan Vilotic

Srpski fudbaler Milan Vilotić ponovo je bio junak trijumfa Jang Bojsa, ovoga puta nad Grashoperom sa 1:0 u 18. kolu švajcarskog šampionata.

Vilotić je bio strelac jedinog gola na utakmici, već u šestom minutu, a kao po običaju izvanredno je komandovao odbranom koja je ponovo ostala nesavladana.  Gol koji je postigao Grashoperu Vilotiću je treći ove sezone. Prethodno je bio strelac u trijumfu Jang Bojsa nad Sent Galenom sa 4:2 i junak pobede nad Sionom sa 2:1. 

Jang Bojs je tako upisao šestu pobedu za redom u švajcarskom šampionatu i sada deli drugu poziciju sa Cirihom. Zanimljivo je da je serija trijumfa započeta povratkom Milana Vilotića na teren posle višemesečne pauze zbog operacije. Inače na ovoj utakmici Grashoper je imao veću inicijativu, više su držali loptu u posedu i imali su veći broj prilika, ali je Vilotićev pogodak bio dovoljan da ekipa iz Berna odnese sva tri boda iz Ciriha. 

 U narednom kolu Vilotića i saigrače očekuje gostovanje Lucernu sledeće subote, a pre toga, u četvrtak od 21.05, dočekuju Spartu iz Praga u okviru Lige Evrope. Jang Bojsima je u tom duelu potreban trijumf, pošto pred poslednje kolo imaju devet bodova, jedan manje od Napolija i Sparte iz Praga.