Iliev: Preko glave mi je priča iz svlačionice

Fudbal 09. avg 201611:07 > 11:08
FK Partizan

Da mnogo toga ne funkcioniše u Partizanu jasno je kao dan. Loše partije na terenu očigledno vuku koren iz odnosa u svlačionici i standardnih podela na mlade i stare, domaće i strance

Navodno, problem je nastao onog trenutka kada su starosedeoci čuli koliku platu primaju novajlije i od tada počinje miniranje. Sam sportski direktor Ivica Iliev ima poruku za „buntovnike.

– Preko glave mi je priča iz svlačionice, te „ne sviđa mi se ovaj trener“, te „onaj zarađuje više od mene“… Da li su fudbaleri, koji tako rezonuju, spremni da se suoče sa posledicama. Neka gledaju zbog čega su dovedeni. Kad budu reševali utakmice, davali golove ili asistirali onda možemo da pričamo o produžetku ugovora i povećanju primanja. A ne ovako, da pričaju svašta, a ništa ne pružaju za uzvrat – rekao je Iliev u razgovoru za „Mozzart sport“.

Nekadašnji centarfor Partizana istakao je da je spreman da snosi odgovornost i da je on sledeći na redu da ode.

– Ja sam prvi sledeći koji treba da ode. Spreman sam na to. Hoću, ali tek kad pomognem Marku Nikoliću i ljudima iz kluba. Ne sad, nego za 23 dana, kad se podvuče crta ispod prelaznog roka, vidi šta smo uradili. Kadd novom treneru više ne budem potreban. Kao sportski direktor, zadužen za to kako će kadar izgledati, potrebno je da mu asistiram da se reši suvišnih igrača i dovedem njegove potencijalne želje. Posle toga, kad se završi prelazni rok, a sa njim i najveće direktorske obaveze, spreman sam da svoj rad stavim na ocenu ljudima iz kluba.

Partizan sledeću utakmicu igra već u sredu, kada gostuje Javoru u Ivanjici.