Kalčo: Napoli vs Milan 4:2

Fudbal 27. avg 201623:16 > 23:18
Getty Images

Ljubtelji fudbala su uživali. Šest golova, dva crvena kartona. Na kraju Napoli vs Milan 4:2. Sjajan meč.

Milan je posle uvodnih desetak minuta bio prinuđen da se povuče, a mrežu Donarume načeo je Milik.  Prvo je Mertens majstorski šutirao, nije imao sreće, ali se lopta od stative odbila do Poljaka koji je nekako sproveo u mrežu i postigao prvenac u Seriji A.  To je dodatno obeshrabrilo Milan, mnogo problema imali su sa Mertensom, ali i Milikom, Poljak je posle jedne ubačene lopte bio najviši u skoku povećao prednost na 2:0, Napolitanci imaju novog heroja.

Mogao je Napoli da završi posao u prvom poluvremenu, ali su prednost ispustili Milan koji je pokazao karakter u nastavku. Prvo je Niang posle sjajne solo akcije pogodio suprotan ugao Rejne, da bi Španac Suso pravom „perlom“ poravnao na 2:2.

Napoli je bio šokiran, Milan dobio injekciju samopouzdanja, ali je ipak pobeda pripala domaćinu. U finišu, nezaustavljivi Dris Martens primorava Donarumu na intervenciju, ali snalažljivi Kaljehon je bio na pravom mestu za pobedu. Do kraja je Kucka dobio drugi žuti karton, pa je i to odnelo nadu, a na kraju je i Nijang pocrveneo zbog drugog žutog, a u poslednjim trenucima Kaljehon postavlja konačnih 4:2.

 Dobro su se „Rosoneri“ držali, no, na kraju su bodovi ostali pod „Vezuvom“. U prvom meču drugog kola, Juventus je odneo bodove sa „Olimpika“, pobedom nad Laciom od 1:0, a presudio je Sami Kedira.