Zvezda: Politici nema mesta u fudbalu

Fudbal 29. avg 201617:34 > 17:36
Izvor: Tanjug

Fudbalski klub Crvena zvezda najoštrije je osudio dešavanja u Novom Pazaru i istakao da je nedopustivo da sportska borilišta služe za izražavanje verske i nacionalne mržnje.

„FK Novi Pazar je poslužio kao poligon za promociju nacionalizma i šovinizma, a činjenica da je u elitnom rangu našeg fudbala, omogućava da se poruke takve sadržine glasno čuju. Jasno je istaknuto svim aktima svetske, evropske i naše kuće fudbala da politici nema mesta na tribinama“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Klub iz Ljutice Bogdana navodi da skandiranje pristalica Novog Pazara protiv države i srpskog naroda ni jednog trenutka nije naišlo ni na kakvu osudu tog kluba, dok su navijači Zvezde, kako se navodi, više puta opominjani zbog uvredljivog skandiranja.

„Neki očigledno nisu svesni u kojoj državi žive i trude se da je na svakom koraku ponište i omalovaže“, piše u saopštenju Zvezde.

Crvena zvezda navodi i da je nedopustivo da njeni navijači u Novi Pazar ulaze „kao u ratnu zonu“ „jer ne postoji drugi način da im se garantuje bezbednost“.

„Niko ne brani navijačima da budu uz Novi Pazar, ali neki su izgleda rešili da je bitnije biti protiv Zvezde i Srbije. Njih Novi Pazar ne zanima. A pokazalo se da ne postoji ni osnovna tolerancija kada su našem igraču Geloru Kangi upućivani rasistički povici“, navodi se u saopštenju.

„Zato fudbalski klub Crvena zvezda poziva sve nadležne organe da reaguju adekvatno kako bi se konačno okončala ovo potpuno nenormalna situacija“, zaključuje se u saopštenju Zvezde.