Nastastić: Hemija navijača i igrača vodi u Rusiju!

Fudbal 31. avg 201618:48 > 18:49
N1

Bliži se početak kvalifikacija za Mundijal koji se za dve godine igra u Rusiji. Dok se broje dani do ponedeljka (20,45 časova) i meča Srbija vs Republike Irske na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Matija Nastasić ističe sjajnu atmosferu u trening kampu Srbije.

“Ovo je novi početak za nas. Za sada sve protiče u najboljem redu, svi smo maksimalno koncentrisani i motivisani. Sigurno da nam protiv Republike Irske neće biti nimalo lako, ali moram da istaknem da sam veoma zadovoljan ambijentom u timu i iskreno se nadam da ćemo kvalifikacije početi na najbolji mogući način.

Irska je izuzetno borbena reprezentacije. Kako odgovoriti na taj stil igre? Bili su učesnici Evropskog prvenstva.

“Na agresivnost moramo odgovoriti agresivnošću. To je put pa pobedi. S druge strane, imamo i mi adute na koje Irci moraju da odgovore. Da li će uspeti. Nadam se da ne!

FS Srbije dosta radi na animiranju publike. Koja je vaša poruka?

“U nekim prethodnim ciklusima nismo bili na željenom nivou i sigurno da je to odvlačilo publiku sa stadiona i samim tim izostala je adekvatna podrška. Naš prevashodni zadatak je da damo maksimum, da se vidi zalaganje i da ostvarimo dobre rezultate. To će sigurno vratiti publiku. Iskreno, velika mi je želja da već od prve utakmice osećamo tu hemiju i snagu veze sa navijačima. Da se od prvog meča vidi zajedništvo i podrška. Uveren sam da u takvim okolnostima možemo mnogo da uradimo. Ali, baš zbog toga je bitno da se od starta vidi hemija. A, mi ćemo učiniti sve što je do nas da opravdamo tu podršku.