Rajola za leto zaradio više nego Ronaldo za godinu dana

Fudbal 01. sep 201618:08 > 18:08
Reuters

Igrač Reala iz Madrida Kristijano Ronaldo je najplaćeniji fudbaler na svetu sa godišnjom platom od 21 milion evra. Međutim, postoji jedan čovek u fudbalu koji je ovog leta zaradio mnogo više nego što je Portugalac zaradio u godini dana igrajući za "kraljevski" klub.

Mino Rajola, holandsko-italijanski „superagent“, kako je sam sebe prozvao, od transfera ovog leta zaradio je 30 miliona evra.

Zanimljivo, sav novac je dobio od samo jednog kluba, Mančester Junajteda kome je prodao čak tri igrača: Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbu i Henrika Mkhitarjana.

Rajola je za Pogbin transfer, kojim je oboren rekord Gereta Bejla, od Junajteda dobio 20 miliona evra. Zatim, klub sa „Old Traforda“ je za dolazak Mkhitarjana iz Borusije Dortmund platio 42 miliona evra, a Rajoli je isplaćeno 8 miliona provizije. I na kraju, iako je Ibrahimović prešao u Junajted za džaba on je morao da isplati svom agentu 3 miliona evra za usluge posredovanja.

Kada se sve sabere vidi se da je Rajola do nogu potukao drugog mega agenta Horhea Mendeša koji je, neobično za njega, imao veoma mirno leto.