Junajted isplatio Van Gala, otpisao Švajnštajgera

Fudbal 12. sep 201620:15 > 20:16
Mike Hewitt/Getty Images

Fudbalski klub Mančester Junajted platio je 8,4 miliona funti odštete bivšem menadžeru Luju van Galu i njegovim pomoćnicima, posle otkaza u maju ove godine.

Crveni đavoli su u ponedeljak objavili da su ostvarili rekordni godišnji prihod od 515,3 miliona funti.

U podacima se vidi i da je Junajted otpisao 6,7 miliona funti za Bastijana Švajnštajgera. Tačnije, ne navodi se da je ta suma zbog toga, ali je jasno da je Švajnštajger uvršten u tim za Premijer ligu samo zbog pravila tog takmičenja.

Van Gal i njegovi pomoćnici dobili su otkaz 48 sati pošto su vodili Junajted do pobede nad kristal Palasom u finalu FA kupa. Njegov glavni pomoćnik Rajan Gigs je napustio „Old Traford“ kada je Žoze Murinjo imenovan za Van Galovog naslednika.

Portugalac je izostavio Švajnštajgera iz tima za Ligu Evrope i poručio je nemačkom fudbaleru da su male šanse da će igrati uopšte ove sezone. Tu šansu je nemački fudbaler dobio samo zbog pravila po kojem Junajted mora da prijavi svakog fudbalera starijeg od 21 godine ako ga ima na raspolaganju u slučaju da nije već imenovao 25 igrača.

Situacija u kojoj se našao Švajnštajger, koji je stigao u Junajted za 11 miliona funti, znači da klub više ne smatra da će dobiti uloženi novac nazad, pa je zato otpisano 6,7 miliona, na koliko ga procenjuju.