Benitez pred otkazom u Napoliju

Fudbal 16. dec 201413:06 > 13:07
Getty images, Tullio M. Puglia

Rafa Benitez, kako prenose italijanski mediji, bronji poslednje sate na klupi Napolija. Navodno su mu šanse da ostane u klubu i dobije novi ugovor jednake nuli.

Španski stručnjak se nadao produženju saradnje sa Napolitancima, ali prema izveštajima iz Italije, poverenje je potpuno izgubio posle  meča u Milanu, jer je Napoli u minulom kolu poražen od “rosonera” sa 2:0. Ali nije to bilo demoralizujuće, lošiji od svega bio je nastup Napolitanaca koji su mogli samo da se nadaju još nekom golu u mreži.

Napoli nakon 15 kola ima tri poraza i po šest pobeda i nerešenih mečeva, a sa 27 bodova zauzima sedmo mesto na tabeli Serije A. Takođe, spekuliše se i da je izgubio poverenje igrača, koji nisu radi da igraju pod njegovim vođstvom.

Engleski mediji su se već nadovezali na ovu priču i povezali Beniteza sa povratkom u Liverpul. On je sa redsima 2005. osvojio onu nezaboravnu Ligu šampiona, a i tamo je Brendan Rodžers na tankom ledu. Sve je počelo porazom od Bilbaa u poslednjem kolu kvalifikacija za LŠ