Murinjo doveo Fergusona na treninge Junajteda

Fudbal 26. dec 201614:10 > 14:14
Izvor: Paul Gilham/Getty images

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo otkrio je da je legendarni menadžer ‚Crvenih đavola‘ ser Aleks Ferguson posmatrao nekoliko treninga njegovog tima ove sezone.

Ferguson se povukao 2013. godine posle 26 godina na klupi Junajteda, čiji je najuspešniji menadžer u istoriji. Od odlaska u penziju, 74-godišnji Škot je izbegavao trening bazu Junajteda u Karingtonu.

„Nije se vraćao otkako je otišao, ali sam ga ja vratio na treninge da bi bio sa svojim ljudima. Želeo sam da fudbaleri vide velikog čoveka, ali i da nas dvojica provedemo neko vreme zajedno. Zaista sam uživao u tome“, rekao je Murinjo.

Tokom 26 godina na „Old Traford“, Ferguson je predvodio Junajted do 13 titula u Premijer ligi, dve u Ligi šampiona, pet trofeja u FA kupu i četiri u Liga kupa.

„Tip sam osobe koji ne vidi duhove. Poštujem prošlost i znam da on voli klub“, istakao je Murinjo, koji je stigao na klupu Junajteda u maju, kao treći menadžer posle Fergusona, „Imamo dobar odnos i znam da je ovo njegova kuća. Kada želi da dođe ovde, u svlačionicu, da vidi igrače na treningu, zna da je dobrodošao“.