FSS: Sramna i politička odluka suda u Lozani

Fudbal 25. jan 201716:44 > 16:46
N1

U Fudbaslkom savezu Srbije smatraju da je odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) da odbije žalbu FSS povodom prijema FS Kosova u članstvo UEFA smarma i politički motivisana.

CAS je, podsetimo, u utorak odbio žalbu FSS, što su na Kosovu i Metohiji okarakterisali kao još jednu pobedu nad srpskom državom.

„Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbio je naš zahtev o poništenju odluke o prijemu samoproglašenog Kosova u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA). U obrazloženju odluke, CAS je priznao da je FSS imao razloga da se žali, kada smo jasno istakli činjenicu da je UEFA prekršila sopstveni statut (!), odnosno član 5.1, prema kojem je za članstvo u UEFA potrebno da zemlja bude nezavisna i da je priznaju Ujedinjene nacije“, navodi se u saopštenju saveza.

Međutim, kako navode u FSS, CAS je u tumačenju istine, dodao da je taj član „ambivalentan (?!)“ i da zahteva pojašnjenje“.

„I bez namere da ulazimo dalje u analizu (ne)očekivane presude Suda za sportsku arbitražu, želimo samo da istaknemo razočaranost zbog odluke koja nema dodirne tačke ni sa istinom, ni sa fudbalom već, nažalost, samo sa – politikom. I zbog takve, političke odluke, FSS nije iznenađen, naprotiv. Da je CAS sagledao istinu i pravo, bez političke konotacije, izostalo bi ovo novo nasilje nad sportom i fudbalom. FSS će nastaviti borbu za istinu i pravdu u skladu sa svim raspoloživim mogućnostima“, ističu u Fudbalskom savezu Srbije.