Konte: Poštujemo odluku legende Ivanovića

Fudbal 30. jan 201716:23 > 16:24
Izvor: Getty images by Srđan Stevanović

Menadžer Čelsija Antonio Konte ponovio je da klub neće praviti problem Branislavu Ivanoviću ukoliko pola godine pre isteka ugovora želi da napusti "Stamford Bridž".

Za kapitena reprezentacije Srbije interesovanje je pokazao Zenit iz Sankt Peterburga i sva je prilika da će se Ivanović posle devet godina vratiti u Rusiju.

„Ivanović je odigrao mnogo utakmica za ovaj klub. Osvojio je mnogo trofeja za ovaj klub. On ima 32 godine i, mislim, da može da igra još mnogo godina. Bane je u stanju da nastavi karijeru na pravi način, na najvišem nivou. Siguran sam u to“, rekao je Konte.

„Važno je i da poštuje odluku igrača, pre svega za ovakvu vrstu igrača: legendu kluba. Ako ne igra mnogo, može da odluči da potraži drugu destinaciju, da ode u drugi tim. Imamo veliko poštovanje za njega i za vrstu igrača kakav je on“, dodao je Konte.

Prema informacijama „Skaj sporta“ Ivanović je već pristao da pređe u Zenit i u Sankt Peterburg odlazi kao slobodan agent. U utorak bi trebalo da potpiše ugovor na 2,5+1 godinu.

Srbin je u Čelsi došao 2008. godine iz moskovske Lokomotive i proteklih godina sa „plavcima“ je osvojio dve Premijer lige, po jednu Ligu šampiona, Ligu Evrope i Liga kup Engleske i tri FA kupa.