Venger: Neću žuriti sa Velbekom

Fudbal 30. jan 201720:50 > 20:51
Izvor: Getty Images

Dugogodišnji menadžer Arsenala Arsen Venger okleva da Danija Velbeka uvrsti u startnu postavu, bez obzira na njegovu sjajnu igru u meču protiv Sautemptona.

Velbek je pobedi „Tobdžija“ nad „Svecima“, na „Sent Meris Stadionu“, doprineo postigavši dva gola i dve asistencije. Arsenal je trijumfom od 5-0 ušao u osminu finala FA kupa. Ovaj 26-godišnji napadač već dve sezone kuburi sa povredom kolena i pre ove poslednje, impresivno odigrane utakmice, samo se u tri navrata našao na terenu kao zamena.

Menadžer Venger misli da je Velbek zaslužio da se utamici protiv Votforda u okviru Premijer Lige nađe u startnih 11, ali kaže da ne želi da rizikuje:

“Fizički je spreman da igra ali ćemo morati da doziramo vreme koje će provesti na terenu. Da bi bi prevazišao ono kroz šta je on prošao, čovek mora da bude mentalno jak. Ono kako je odigrao u subotu nije dar od Boga. Čovek mora da prođe kroz mnogo patnje da bi se vratio u takvu formu. Naravno da je učinio dovoljno da bi osigurao svoje mesto u timu, ali moramo da budemo oprezni sa njim. Kvalitet performansa je svakako bio tu.“

Arsenal je slavio, bez obzira na to što menadžer ovog tima meč nije pratio sa klupe. Na utakmici protiv Barnlija, odigranoj 22. januara, Venger je zbog nedoličnog ponašanja suspendovan na četiri utakmice, što znači da će i predstojeće mečeve protiv Votforda, Čelsija i Hal Sitija pratiti iz lože.

„Ne mislim da mogu da dodam bilo šta na to. Nisam uložio žalbu, prihvatam sankcije i samo mislim o budućnosti i onome što je ispred mene“, pomirljivo je prokomentarisao 67-godišnji menadžer.