Ljajić: Volim Srbiju, jedva čekam da se vratim!

Fudbal 31. dec 201412:00 > 12:03
EPA

Adem Ljajić istakao je da jedva čeka poziv Radovan Ćurčića u reprezentaciju Srbije, te otkrio da ni za kakve pare ne bi igrao za Crvenu zvezdu.

„Posle utakmice Roma – Milan išao sam na večeru sa novim selektorom Radovanom Ćurčićem. Raščistili smo mnoge stvari. Spreman sam, čekam poziv. Volim Srbiju, jedva čekam da se vratim u reprezentaciju“, rekao je Ljajić za Gazetu delo Sport.

Ljajić je karijeru počeo u Partizanu, sada igra za Romu, pa je italijanskom listu rekao da nikad ne bi mogao da igra za gradske rivala ova dva kluba.

Derbi u Beogradu je poseban, bez obzira na političke konotacije. Reč je o rivalstvu koje se oseća u svakom delu zemlje. Nervoza se oseća sedam dana pre nego što počne derbi. Nikada ne bih mogao da igram za Crvenu zvezdu, ni za sve pare ovog sveta. Moje srce je crno-belo. Nikad ne bih prešao ni u Lacio“, rekao je Ljajić. 

Njegovi idoli su Rikardo Kaka i Saša Ilić.

„Kao mali sam obožavao Kaku, zbog njega sam gledao Milan. Kada sam promovisan u prvi tim Partizana želeo sam broj 22 jer ga je nosio Saša Ilić. On je neka vrsta Partizanovog Totija. U klubu su se gotovo naljutili zbog mog zahteva jer je broj 22 gotovo bio povučen. Pozvali su Ilića i on je rekao da mogu da nosim njegov broj. Sada je on opet u Partizanu, a broj 22 smo nosili samo on i ja. U Romi 22 nosi Destro, ako on onde odmah ću ga uzeti“, istkao je Ljajić.