Božović podneo ostavku! Zvezda bez trenera

Fudbal 07. maj 201713:59 > 14:00
www.fkcrvenazvezda.com

Miodrag Božović više nije trener Crvene zvezde.

FK Crvena zvezda

Božović je na vanrednoj konferenciji za medije podneo ostavku.

Nakon poraza na Krovu od Voždovca u subotu (3:2) koji bi Crvenu zvezdu mogao da košta titule, Miodrag Božović je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba aktuelnog šampiona Srbije.

„Pozvali smo vas da vam kažem da nisam više trener Zvezde i to je normalan čin obzirom na rezultate koje smo u poslednje vreme postigli i za koje sam ja najodgovorniji čovek. Objektivno, trener mora da bude pošten i prema sebi i prema drugima i da na vreme ode i da ode kao gospodin. Ove godine cilj nam je bila dupla kruna a mislim da nismo blizu tom cilju. Mislim da postoji mogućnost da osvojimo Kup, a ja kao najodgovornije lice moram da napravim neki stres u ekipi. Jedan od načina da se napravi stres u ekipi je da trener ode. Kad trener ode obično ekipa krene da pravi bolje rezultate“, rekao je Božović.

„Želim da se zahvalim ljudima iz kluba koji su me pustili da radim, koji su mi omogućili da radim onako kako ja mislim. Ja sam taj koji je vukao ovde gro poteza, a ako nešto nije kako treba krivica je do mene. Želim da se zahvalim navijačima koji su mi priredili nešto najlepše što sam imao u životu prošle godine i želim da se zahvalim svima vama na saradnji koja je nekada bila dobra nekada loša, ali sve je to život“, porzučio je Božović.

„Imao sam razgovore sa ljudima iz kluba, ali objektivno, nije bilo razloga da me iko zadržava jer nisam doneo odluku na prečac. Od sinoć sam imao uzburkane emocije koje su bile i vrele, ali jutros sam se probudio i doneo odluku. Ljudi su prepoznali da nema razloga niko da me ubeđuje“, dodao je Božović.

„Mnogo sam puta rekao i ponavljao, objektivno ekipa koja je prva na kraju prvenstva pre plej ofa je u nekom minusu jer ste nešto već osvojiloi i ponovo treba da osvajate. Objektivno, treba dva puta da osvajate prvo mesto. Psihološka prednost je uvek na strani onih koji nemaju šta da izgube. Mislim da se i ekipa dosta zamorila i mislim da nismo izdržali pritisak koji je u poslednje vreme bio na nama“, objasnio je Božović gde je „krenulo naopako“.

Božović nije želeo da priča o stanju u srpskom fudbalu, a na pitanje da li bi ponovo sve radio isto, Božović je uzvratio u svom maniru:

„Pametan se čovek uči na tuđim greškama, a budala na svojim.“

„Nisu me juče razočarali igrači, ako mi kažete ime ijednog igrača koji se juče nije borio i želeo pobedu složiću se sa vama da su bili ispod nivoa. Igra uvek može da se komentariše, ali što se tiče borbenosti i zalaganja svi su dali svoj maksimum. Bilo je mnogo nesrećnih okolnosti. Jednostavno naiđe nekada dan kad ne ide. Objektivno igrali smo na terenu koji nam ne odgovara. Voždovac ima prednost svog terena. Te priče da je ekipa nespremna su samo priče nekih koji su zlobni“, rekao je Božović koga je iznervirao niz pitanja o nespremnosti ekipe.

Miodrag Božović je treći trener koga je poraz od Voždovca koštao posla. Nakon poraza Vojvodine na Krovu otkaz je dobio Dragan Ivanović, a nakon pobede Zmajeva protiv Javora, ekipa iz Ivanjice se na saradnji zahvalila Srđanu Blagojeviću.

„Ja sam sa Zvezdanom Terzićem u izvanrednim odnosima, sarađivali smo odlično ove dve godine i sprijateljili smo se. To da između nas postiji neko neslaganje su samo novinarske izmišljotine. Činjenica je da sam imao njegovu podršku 100 posto i da je ispunjavao mnoge moje želje“, rekao je Božović.