Đurovski: Navijači Zvezde ne opraštaju neuspeh

Fudbal 08. maj 201715:45 > 15:48
FK Crvena zvezda

Boško Đurovski će sa klupe voditi Crvenu zvezdu do kraja sezone, u preostala tri kola.

On je posebnu zahvalnost iskazao navijačima, što je opet u klubu.

„Dugujem veliku zahvalnost Zvezdi i navijačima na ukazanom poverenju. Ovo je za mene veliki izazov, ali ga se ne plašim. Zvezdaš sam u srcu, moje srce je na ovom stadionu i verujte mi da ću dati sve od sebe kako bismo završili dostojanstveno, ako Bog-da ovih pet utakmica, treba da prođemo Čukarički. Boško Đurovski se ne raduje unapred“, rekao je Đurovski i dodao:

„Zahvaljujem se mom kolegi Božoviću za sve što je uradio za Zvezdu, i svaka čast na potezu da u ovako delikatnom trenutku ode iz Zvezde. Razgovarao sam sa njim, rekao je da je potreban stres za igrače da se osvoji titula. Zvezda mora da igra hrabro do poslednjeg minuta na poslednjoj utakmici. Moramo da pokažemo da smo i dalje moćni i dalje jaki“.

Đurovski je istakao da Zvezdu nije mogao da odbije.

„Iznenadio sam se odlaskom Božovića. Zvezda ne menja trenera kao neki mali klubovi, da kažem. Čeka poslednji momenat, i Zvezda ga ne bi smenila da on nije dao ostavku, to nije u njenom renomeu. Na prvi poziv Terzića, nisam mogao da odbijem ovakvu ponudu, jer Zvezda se ne odbija. Dužan sam da joj pomognem kad god mogu, i to ne samo i ja, već i druge moje kolege koje su ostavile srce na terenu“.

Prethodni period je Đurovski proveo u Japanu, u Nagoji.

„Od prošlog jula sam bio u Nagoji da budem savetnik, pa sam bio trener na osam kola do kraja. Razlika je bila 7 bodova, stigli smo ih, Japancima se svidelo što sam navijačima dao nadu. I mislim da u ovom momentu treba dati nadu navijačima. S tim da oni ne opraštaju, jer Zvezda je to. Treba ostaviti srce na terenu, ali trebaće nam ne samo srce, zajedno sa glavom i inteligencijom, borbom do zadnjeg minuta“.

Novinare je zanimalo postoji li šansa da se saradnja produži.

„Nisam još potpisao ugovor, ovde sam pet utakmica, pa ćemo da vidimo dalje i kad prođe Skupština. Moja deviza je da ništa nije nemoguće, i da ćemo videti i sesti i dogovoriti saradnju“.

Kiks protiv Voždovca mogao bi da bude ključan za titulu, ali Đurovski se ne slaže u potpunosti sa tim:

„Tipično za naše balkansko podneblje. Ali ništa se do kraja ne zna, igraćemo punom parom, sve ostalo je u drugom planu“.

Zatim se nadovezao generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

„Dokle god postoji teorteska šansa, borićemo se do kraja. Devet bodova je u igri, oni (Partizan) su ispred nas tri“.