Petrović: Bićemo za nijansu bolji od Zete

Fudbal 28. jun 201719:57 > 20:02
Izvor: FK Željezničar

Željezničar sezonu otvara duelom protiv Zete u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Prvi evropski meč koji se igra na Grbavici posle 13 godina.

„Mi smo dugo čekali da se na našem stadionu odigra jedna evropska utakmica. Imamo protivnika koga poštujemo, ali ja mislim da ćemo u ove dve utakmice biti za nijansu bolji i otići u drugo kolo“, rekao je trener Željezničara Slavko Petrović.

Medijima se obratio i kapiten Željezničara, Zajko Zeba koji kaže da za njega ovaj meč nakon 13 godina imaposeban značaj.

„Taj prethodni meč na Grbavici bio je pre 13 godina, ali nije to bila ova Grbavica na kojoj sada igramo. Sada je stadion praktično potpuno nov. Očekujem jednu emotivnu utakmicu. Očekujem pune tribine i veliku podršku a mi ćemo na terenu dati svoj maksimum i pokušaćemo da dođemo do pobede“ poručio je Zeba.

U odnosu na kraj prethodne sezone ima promena u igračkom sastavu ekipe Željezničara, možda će se najviše osetiti odlazak Miroslava Stevanovića, ali ni to ne zabrinjava trenera ekipe sa Grbavice.

„Sigurno da smo mi sa odlaskom Stevanovića izgubili jednog od najboljih igrača u Premijer ligi. Na njegovu poziciju se nametnuo Zec. Dovođenjem Grahovca smo dobili jako kvalitetnog štopera tako da mislim da imamo jednu jako dobru ekipu, ekipu koja sigurno u ove dve utakmice ima realne šanse da prođe u drugo kolo“, kaže Petrović.

Trener Zete objasnio je radost predstavnika crnogorskog kluba kada je žrebom odlučeno da se sastanu sa Željezničarom.

„Ostalo je bilo pet ekipa sa kojima smo mogli da se sastanemo. Četiri iz okruženja, i jedna sa Kipra. Kada su ostali Željezničar i Kiprani mi se nismo radovali što smo dobili Željezničar nego što ne idemo na Kipar“, rekao je Dušan Vlaisavljević.

„Možda je jedini nedostatak naše ekipe iskustvo. Sve ostalo nam nije problem. Mi smo ipak najbolja ekipa u Crnoj Gori. Ekipa koja je uzela šest bodova više od Budućnosti, ali smo sa šest bodova i kažnjeni. Sa istim brojem bodova, Budućnost je bila prva. Želju možda dolazi mlada ekipa, ali najbolja u Crnoj Gori i nadam se da će pune tribine, jer u Crnoj Gori ima mali broj gledalaca, biti dodatni motiv za njih i da će pružiti mnogo više nego pred praznim tribinama“, rekao je trener crnogorske ekipe.

Duel koji je na programu od 20:45 u četvrtak moći ćete u direktnom prenosu da pratite na Sport Klubu 1.