Antić preuzeo kineskog drugoligaša za 3 miliona evra

Fudbal 27. jan 201515:44 > 15:44
Michael Steele/Getty Images Sport

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ponovo će raditi u KIni pošto je danas imenovan za trenera ambicioznog drugoligaša Hebeja.

On je prema navodima tamošnjih medija potpisao trogodišnji ugovor vredan tri miliona evra po sezoni, a imaće i određene bonuse u slučaju plasmana u elitni rang kineskog fudbala.

Klub koji je osnovan pre pet godina želi da stvori jak tim kako bi se domogao prve lige i najavili su dolazak nekoliko proverenih igrača iz Evrope.

Antić je od kraja 2013. godine bio bez posla nakon što je napustio Šangdong, a tokom karijere vodio je Partizan, Saragosu, madridski Real, Ovijedo, Barselonu i Seltu, a najveći uspeh napravio je sa Atletikom, sa kojim je 1996. godine osvojio duplu krunu – Primeru i Kup kralja.

Reprezentacija Srbije je pod vođstvom Antića poslednji put učestvovala na velikom takmičenju, na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Njemu će rival u kineskoj drugoj ligi biti nekadašnji trener Partizana Aleksandar Stanojević, koji je nedavno preuzeo Peking Enterprajz.