Selektor Škotske uveren: Eugenika će nam doneti uspeh

Fudbal 09. okt 201709:15 > 09:22
Ian MacNicol, Getty Images

Selektor Škotske Gordan Strahan kaže da je najveći problem njegovog tima genetika i da su mu igrači suviše niski da bi se borili sa protivnicima.

Škotska je u poslednjem kolu grupe F remizirala sa Slovenijom na strani 2:2 i zbog lošije gol razlike u odnosu na Slovačku ostala bez plasmana u baraž za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiju.

Škoti su oba gola protiv Slovenaca primili posle prekida, što je bio povod za Strahana da ponudi rešenje za takve situacije i buduće bolje rezultate njegovog tima.

Niko ne može da me ubedi da su Slovenci, osim jednog igrača, tehnički bolji od nas. Samo su krupniji. Primili smo dva gola posle prekida, to je stvar genetike, ne mogu da promenim to, ne mogu da nađem 11 džinova i stavim ih u tim„, rekao je Strahan i dodao:

Genetski smo unazađeni. U prošlim kvalifikacijama bili smo najniža selekcija, posle Španaca. Morao sam da biram tim koji je trebalo da se nosi u vazdušnim duelima kod prekida. Moramo da poradimo na tim stvarima, možda da uparimo velike žene i muškarce i cele Škotske, pa da vidimo šta ćemo da dobijemo„.

Ostrvska selekcija je poslednji put na velikom takmičenju igrala 1998. godine, na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.