Piksi i Miha otpali, dva nova kandidata za selektora?

Fudbal 30. okt 201708:36 > 09:01
Junko Kimura/Getty Images

Fudbalski savez Srbije i aktuelni selektor reprezentacije Slavoljub Muslin raskinuće ugovor u ponedeljak, a kako izveštava "Sportski žurnal" na njegovo mesto neće doći prvi favorit Dragan Stojković Piksi, ali ni Siniša Mihajlović, koji se takođe spominjao kao jedan od mogućih naslednika.

 Slavoljub Muslin neće više biti selektora A tima Srbije iako je „Orlove“ odveo na Svetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine. FSS će Muslinu isplatiti sva dugovanja, a zatim će odlučiti i ko će biti novi stručnjak na klupi tima Srbije. 

Govorilo se da će to biti legenda srpskog fudbala Dragan Stojković Piksi, trenutno trener kineskog Guangdžou RF, ali kako sada stvari stoje do te saradnje neće doći. Piksi je bio uz reprezentaciju Srbije u Beču u pretposlednjem kolu kvalifikacija protiv Austrije, pa se još tada govorilo da ta poseta nije slučajna. Ipak, kako prenosi „Sportski žurnal“ Stojković neće raskinuti unosan ugovora sa kineskim prvoligašem, a jedan od razloga je navodno i što protiv njega postoji „netrpeljivost“ određenih viđenijih navijača Crvene zvezde. 

Trener Torina Siniša Mihajlović je bio takođe „u priči“ da ponovo bude selektor Srbije, ali ipak postoji razlog zašto je to nemoguće. Mihajlović je tužio FSS zbog duga od 50.000 evra i trenutno se vodi sudski proces. FSS je treneru Bikova isplatio sve plate, ali nije deo koji otpada na porez koji selektori plaćaju u Italiji, pa je tako nastala prepreka da on ponovo sedi na klupi Srbije. 

Shaun Botterill, Getty Images

Kako prenosi srpski dnevni list trenutno glavni kandidati za mesto selektora Srbije su nekadašnji trener Partizana Aleksandar Stanojević i bivši šef struke kiparskog Apoela Ivan Jovanović. 

Stanojević je posle uspešnog perioda u Partizanu (2010-2012) bio trener Dalijana, Peking Guana, Makabi Haife, Peking Enterprajza i grčkog PAOK, gde mu je bio i poslednji posao. 

Ipak, kako Sport klub saznaje Stanojevića trenutno ne zanima posao u reprezentaciji Srbije, već se nalazi u potrazi za novim klupskim angažmanom. 

55-godišnji Ivan Jovanović je sa Apoelom igrao u Ligi šampiona, a proslavio se i eliminacijom i Crvene zvezde i Partizana iz evrokupova. Poslednji angažman imao je u Al Nasru iz Dubaija. 

Getty Image/ Angel Martinez