Brukanje Hajduka na Poljudu, četvorka Istre

Fudbal 04. nov 201720:47 > 21:02
Izvor: EuroFootball, Getty Images

Senzacija 15. kola HNL definitivno se odigrala na legendarnom Poljudu. Rudeš je odneo sva tri boda protiv Hajduka, iako su Splićani imali čak dva gola prednosti. Istra je protiv direktnog konkurenta za opstanak uspela da zabeleži ubedljiv trijumf i pobegne iz opasne zone.

Prvih 45 minuta na Poljudu nimalo nije nagoveštavao ovakav epilog. Hajdukovi stranci Lopez u 15. i Ohandža u 21. minutu doneli su prednost „Bilima“ od 2:0 i nova tri boda praktično su bila već upisana. Međutim, od 61. minuta kreće golgota. Španac Huan Entrena prvo je prepolovio zaostatak i najavio uzbudljiv finiš. Samo sedam minuta kasnije Budimir je izjednačio i već tada se moglo naslutiti da je iznenađenje na pomolu. A ono je definitivno kompletirano u 89. minutu kada je Entrena drugim golom doneo potpuni preokret i tri boda za poslednjeplasiranu ekipu HNL. Hajduk ostaje na deobi trećeg mesta sa Rijekom i oba tima imaju po 25 bodova, dva manje od drugoplasiranog Osijeka i devet od lidera Dinama. Rudeš je i dalje na 10. poslednjem mestu sa 11 bodova, ali sa samo dva boda manje od Istre i Cibalije.

Upravo su ova dva tima odigrali derbi začelja u Vinkovcima. Ista je bila više nego ubedljiva i slavila veliku pobedu 4:1, uprkos crvenom kartonom. Ovom pobedom Istrani su pobegli iz opasne zone, i pretekli upravo Cibaliju, iako imaju isti broj bodova.