Kutinjo zvanično Barsin, 142 mil funti za "neverstvo"

Fudbal 06. jan 201818:41 > 18:44
Michael Regan, Getty Images

Izgleda da je brazilska serija "Felipe Kutinjo" završena. Barselona je potvrdila vest i u narednim satima biće poznato više detalja.

Barselona je potvrdila da je sa Kutinjom postignut dogovor. Brazilac je potpisao ugovor do kraja ove sezone plus još pet godina. Katalonci su objavili i da u njegovom ugovoru postoji otkupna klauzula u visini 400 miliona evra.

U narednim satima biće poznati detalji Kutinjovog dolaska i detalji ugovora.

Trojica engleskih noviara prvi su objavili Pol Džojs, Kris Baskomb i Džejms Pirs i potvrdili su da je posao oko transfera Felipea Kutinja iz Liverpula u Barselonu završen.

Ugovor će biti vredan 142 miliona funti , ali sve pojedninosti ugovora koje eventualno uključuju neke klauzule i bonuse još uvek nisu poznate.

Liverpul je Kutinju predlagao da sa Barselonom bude potpisan predugovor i da Enfild napusti na kraju tekuće sezone, ali je Brazilac insistirao na tome da ode odmah.

I dok je ceo Klopov tim otputovao u Dubai na par treninga na toplom pred meč sa Mančester sitijem, Kutinjo se uputio u Španiju da potpiše ugovor koji će ga učiniti saigračem Lionela Mesija ali i još jednog nekadašnjeg igrača Liverpula – Luisa Suareza.

Očekuje se da ugovor bude potpisan u nedelju, a promocija dan kasnije.

Pojedini izvori navode i da je Kutinjovo ponašanje tokom pregovora bilo daleko od pristojnog, ali Brazilac je na kraju dobio šta je želeo još od leta.

https://twitter.com/Agent_Edward/status/949690734311084032