Emotivni Kutinjo: Zauvek ću čuvati Liverpul u srcu

Fudbal 09. jan 201800:37 > 00:39
Jan Kruger/Getty Images

Fudbaler Barselone Filipe Kutinjo emotivnom porukom na društvenoj mreži Instagram oprostio se od Liverpula posle transfera vrednog 142 miliona funti.

Brazilac je pre pet godina stigao na „Enfild“ iz Intera za samo osam miliona funti, a u međuvremenu je postao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji.

Kutinjo je posle prelaska iz Liverpula u Barselonu postao drugi najskuplji fudbaler u istoriji, a vredniji transfer bio je samo Nejmarov u Pari Sen Žermen upravo iz francuskog kluba.

Brazilski fudbaler je još letos želeo da napusti engleski klub, tražio je transfer pošto su čelnici Liverpula rekli da ga neće prodati, a već pre nekoliko dana je bilo jasno da je na izlaznim vratima. Tokom vikenda je predstavljen u Barseloni, ali će na debi morati da sačeka zbog povrede butine. Od Liverpula se oprostio dva dana pošto je potvrđen transfer.

Od trenutka kada sam stigao u Liverpul, moja porodica i ja smo osetili dobrodošlicu i stekli smo veliki broj prijatelja. Na terenu i van njega, osetili smo lepotu ovog kluba i njegovih navijača. Zauzvrat, nadam se da sam pružio uspomene i trenutke koji su doneli sreću pristalicama Liverpula. Pre selidbe u Liverpul, znao sam veličinu kluba i istoriji, ali ono što sam shvatio tokom vremena je da poseduje jedinstveno srce i dušu. Ima svoju ličnost i karakter“, naglasio je Kutinjo i nastavio, „Napuštam Liverpul jer je Barselona moj san. Liverpul je bio moj san, za koji sam imao sreću da ostvarim i dao sam mu pet godina. Karijera na terenu ne traje dugo, a igrati za Barselonu, kao i za Liverpul, nešto je što želim da iskusim i uživam dok mogu“.

Kutinjo je takođe istakao da se nada da ga navijači Liverpula razumeju jer želi da iskusi nešto novo, ali da time ne želi da umanji koliko mu oni znače.

Želim Jirgenu i timu ništa osim sreće i uspeha do kraja sezone i u budućnosti. Ovo je sjajan tim i sve je bolji kako vreme teče. Postoji veliki broj ljudi kojima želim da se zahvalim, ali ne mogu da pomenem sve pojedinačno“, istakao je Kutinjo, „Osoblju koje je bilo deo mog života u Liverpulu – Nedostajaćete mi. Vlasnicima, kojima sam pokušao da donesem uspeh, skautima koji su me doveli ovde i nagradili tokom mog putovanja, i mojim neverovatnim saigračima, nekadašnjim i sadašnjim, koji su mi pomogli da rastem i napredujem kao igrač i osoba, želeo bih da se zahvalim. Ništa što sam postigao ne bi bilo moguće bez vas“.

Na kraju, brazilski fudbaler se oprostio od navijača.

Ne mogu dovoljno da vam zahvalim na svemu što ste mi pružili tokom ovog vremena i bez obzira gde odem u svetu, do kraja života, zauvek ću čuvati Liverpul u srcu. Vi, klub i grad ćete uvek biti deo mene. Nikada nećete hodati sami“, poručio je Kutinjo.

https://www.instagram.com/p/BdtIUUxhPQE/