Karijus je u Kijevu branio sa potresom mozga

Fudbal 04. jun 201821:06 > 21:27
Michael Regan/Getty Images

Dve kardinalne greške u finalu Lige šampiona protiv Reala, golman Liverpula Loris Karijus napravio je u stanju potresa mozga. To je potvrdila bolnica u Bostonu, a nemački golman je potres mozga zaradio u jednom od vazdušnih duela sa Serhiom Ramosom.

Finale Lige šampiona je već davno zaboravljeno. Posebno kod navijača Liverpula koji se od celog meča u Kijevu najbolje sećaju povrede Mohameda Salaha i kardinalnih grešaka Lorisa Karijusa. Nemački golman će veoma teško ostati među stativama Liverpula, a već se priča da će u timu sa „Enfilda“ naredne godine biti Alison Beker ili Jan Oblak.

Desetak dana posle finala u kom je Karijus pravio kobne greške pojavljuju se priče koje bi mogle da idu u prilog nemačkog čuvara mreže. Naime on je izgleda branio sa potresom mozga kog je zaradio kada ga je u vazdušnom duelu rukom udario Serhio Ramos. Čovek koji je kriv i za povredu Salaha prošao je nekažnjeno zbog udaranja Karijusa, a Liverpulov golman je ostao pred mrežom iako se ispostavilo da je situacija ozbiljnija. Nekoliko minuta posle duela sa Ramosom Karijus je poklonio gol Karimu Benzemi. 

Liverpul je međutim želeo da Karijus ode lekaru i u Sjedinjenim Američkim Državama tokom godišnjeg odmora, pa je Loris posetio doktora u Bostonu.

Uz dozvolu gospodina Karijusa objavljujemo podatke o pregledu kako ne bi došlo do netačnih informacija u medijima. Posle pažljivog gledanja snimka utakmice i slušanja Lorisa i njegovih simptoma utvrdili smo da je on imao potres mozga tokom utakmice 26. maja. U vreme evaluacije Karijus je još uvek imao simtpome potresa mozga i postojala je disfunkcija u sagledavanju prostora koja je verovatno postojala i odmah posle udarca. Moguće je da su ovakvi simptomi uticali na njegov učinak na meču. Gospodin Karijus međutim ima znake opravka i očekujemo se da će se oporavak i nastaviti“, stoji u saopštenju boilnice Spaulding u Bostonu.