Mijatović: Ovo je maksimum Srbije, sve ostalo nerealno

Fudbal 28. jun 201821:11 > 21:17
Tullio M. Puglia/Getty Images

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović gostovao je na TV Prva, na kojoj je analizirao dešavanja na Mundijalu, ispadanje sada već bivšeg šampionata planete nemačke i naravno eliminaciju Srbije.

“Bilo je potpuno normalno da će Brazil učiniti sve da pobedi utakmicu. Epilog duela je očekivan. Greška je utakmica sa Švajcarskom, u kojoj je Srbija imala dobar rezultat i jednu dobru poziciju u grupi. Međutim, desile su se neke stvari koje u ovakvim situacijama skupo koštaju svaku selekciju. Desilo se da su fudbaleri Srbije izgubili utakmicu, napravili korak unazad i pratično u tom trenutku završili učešće na Mundijalu”, istakao je Mijatović.

On ističe da su igrači svakako imali veliku želju i da su dali sve od sebe.

„Međutim, pitanje je koje su njihove mogućnosti, gde su limiti. Dobro je biti ambiciozan, ali morate znati koji su vaši dometi i koliki je vaš kvalitet. Mislim da je u ovom momentu za Srbiju odlazak na Svetsko prvenstvo veliki uspeh, sve ostalo je trenutno nerealno. Mora se napraviti dobra analiza i stvoriti tim koji će obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo, kako bi mladi igrači Srbije imali kontinuitet igranja na velikim takmičenjima”, rekao je Mijatović.

Ne propustite da pogledate servis Sport Kluba sa svim rezultatima, statistikama i tabelama!