Fudbalski svet se oprašta od Bunjevčevića, selektor u suzama

Fudbal 29. jun 201808:36 > 08:50
Reuters/AI Project

Fudbalski svet pogodila je smrt Gorana Bunjevčevića, a medju prvima koji su izjavili saučešće bili su njegovi bivši klubovi Crvena zvezda i Totenhem.

„Počivaj u miru, Bunjo! Tvoja Crvena zvezda“, istaknuto je iz Crvene zvezde, koja je porodici i prijateljima Bunjevčevića izrazila iskreno saučešće.

Zvezda je na društvene mreže postavila deo intervjua u kom je on istakao kako voli taj klub i da je deo njegovog života, uz opis: „I Zvezda će uvek voleti tebe“.

Od Bunjevčevića se oprostio i Partizan, „večiti“ rival Crvene zvezde čiji je bio kapiten.

„Za neke stvari ne postoje reči koje mogu opisati bol fudbalske nacije. Bio si čovek, prijatelj i brat, a naposletku izvrstan fudbaler. Nek ti je večka slava“, navodi se u poruci Partizana.

Bunjevčević je umro od posledica pucanja aneurizme, zbog čega je hitno operisan nakon što je prebačen u bolnicu u noći između 19. i 20. maja i od tada je bio u teškom stanju.

Fudbalski savez Srbije (FSS) opisao je Bunjevčevića kao primer za sve one koji sebe vide u tom sportu.

„U jednoj majskoj noći pozlilo mu je, usledila je borba, ona najteža, u kojoj nažalost nije pobedio. Fudbalska Srbija žali jer je izgubila jednog od najboljih sportskih radnika, sjajnog čoveka, velikog profesionalca, osobu koja je svojim radom i ponašanjem bila primer za sve one koji sebe vide u fudbalu“, piše na sajtu FSS-a.

Dodaje se i da je Bunjevčević čovek koga su zbog velikih ljudskih kvaliteta svi poštovali. “Ostavio je iza sebe veliki trag kao kapiten Crvene zvezde, reprezentativac, a zatim i kao uspešni funkcioner“, naveo je FSS.

Bunjevčević  je do smrti funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije, a tokom bogate igračke karijere bio je između ostalog kapiten Zvezde, ali i dugogodišnji član engleskog Totenhema.

„Veoma smo tužni što smo čuli da je preminuo naš bivši igrač Goran Bunjevčević. Misli svih u klubu su sa njegovim prijateljima i porodicom u ovo izuzetno teško vreme“, naveli su u Totenhemu.

Povodom njegove smrti oglasio se i ADO Den Hag, klub u kom je završio igračku karijeru. „Do nas su došle tužne vesti da je umro Goran Bunjevčević. Želimo njegovoj porodici mnogo snage posle ovog velikog gubitka“, poruka je holandskog kluba.

Vest o njegovoj smrti preneli su svi vodeći mediji u Velikoj Britaniji, ali između ostalih i francuski Ekip, Frans fudbal i brojni drugi širom Evrope.

Bunjevčevićev nekadašnji saigrač iz Totenhema Robi Kin sa tugom je primio vest i na društvenim mrežama napisao: „Počivaj u miru, druže“.

Saučešće su putem društvenih mreža izrazili brojni bivši i sadašnji fudbaleri, uglavnom Crvene zvezde.

Fudbalska reprezentacija Srbije se u četvrtak uveče vratila iz Rusije sa Svetskog prvenstva, a vest o smrti Bunjevčevića dočekala ih je po sletanju u Beograd.

„Po sletenju nam je javljeno da je nažalost umro Bunjevčević. Jako je nezgodno da u ovom momentu dajemo bilo kakve izjave vezane za Svetsko prvenstvo. Moje najiskrenije saučešće porodici i prijateljima“, rekao je potpredsednik FSS-a Savo Milošević novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“.

Reprezentativci zbog toga nisu bili raspoloženi za izjave, a selektor Mladen Krstajić je u suzama napustio aerodrom.

 Bunjevčević je kao fudbaler počeo u Grafičaru, a posle perioda provedenog u BASK-u i Radu, nastupao je za Crvenu zvezdu, iz koje je otišao u Totenhem, a profesionalnu karijeru završio je u holandskom ADO Den Hagu.

Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je nastupio 16 puta.

Posle igračke karijere bio je i sportski direktor Crvene zvezde, zatim nekoliko godina prvi čovek Zemuna, a od 2016. je bio zaposlen u Fudbalskom savetu Srbije.