Real već isplanirao prvo januarsko pojačanje

Fudbal 09. nov 201804:08 > 04:09
Izvor: Denis Doyle/Getty Images

Real Madrid je spremio prvi transfer u januaru, a radi se o defanzivcu Espanjola Mariju Ermozu koji će kraljevski klub koštati samo sedam i po miliona evra.

Espanjol je ove sezone među najprijatnijim iznenađenjima španske La Lige. Tim iz Barselone je domah iza čuvenog gradskog rivala i ima tri boda manje od aktuelnog šampiona Španije. Jedan od zaslužnijih za ovaj uspeh Espanjola je defanzivac Mario Ermozo koga bi mogao već u januaru da kupi madridski Real.  

Priznanje za ovog defanzivca je stiglo i od Luisa Enrikea. Selektor španske reprezentacije je pozvao Ermoza na utakmice sa Bosnom i Herceogvinom i Hrvatskom u novembru, a takođe važi za jednog od najtraženijih igrača u La Ligi.

On međutim ima veoma malu otkupnu klauzulu, pa tim koji ponudi sedam i po miliona evra će imati dozvolu da pregovara sa Ermozom. On je inače dete Reala i prošao je kroz La Fabriku da bi u Espanjol stigao na leto 2017. godine. Mario je bio rizik i trenera Kikea Sančesa Floresa koji mu je dao šansu, dok mu je ove godine novi trener Rubi pronašao žicu. 

Ovaj 23-godišnji štoper je rođeni Madriđanin i sigurno je i njemu prioritet da se vrati u Real, a i Espanjol neće imati ništa protiv da ga proda jer je kineskom vlasniku potreban novac da bi povratio gubitke.