Savo: Ferguson me je ubedio da mogu da budem trener

Fudbal 24. apr 201913:41 > 13:48
FK Partizan

Trener Partizana Savo Milošević govorio je za britanski Omnisport o tome kako je rešio da počne da uči za trenersku licencu i ko je na njega imao najveći uticaj.

Posle impresivne karijere u najjačim evropskim ligama i posle 37 golova na 102 utakmice u reprezentaciji, Savo Milošević je u martu ove godine ušao i u trenerske vode. Preuzeo je Partizan koji je u priličnoj krizi i zaostaje 11 bodova za drugoplasiranim niškim Radničkim. Savo je za Omnisport rekao da je 2016. bio u grupi tehničkih posmatrača Evropskog prvenstva i da su tada bili prisutni Ser Aleks Ferguson, Geret Sautgejt i Dejvid Mojes.

Ferguson i svi oni su razgovarali sa mnom i ubedili me da treba da počnem da radim kao trener. Da imam to što je potrebno da postanem trenre. Počeo sam da razmišljam, krenuo sam i da učim za pro licencu pre dve godine i tako je sve krenulo. Analizirao sam Evropsko prvenstvo, analizirao sam 12 utakmica i shvatio sam da to mogu da radim veoma dobro“, rekao je Savo Milošević

 „Ovo nije novo za mene. Delom radim ono što sam radio poslednjih šest ili sedam godina u Fudbalskom savezu Srbije. Počeo sam da radim u grupi posmatrača UEFA i pripremao sam se za ovo. Završio sam i za moju UEFA licencu nedavno, što je takođe važan deo moje edukacije. Kada stavite moje iskustvo kao igrača, ovo nije previše komplikovano za mene. Ima stvari koje treba da učim i to brzo, i to sada pokušavam. Najvažnije je da sam počeo u velikom klubu i da ću učiti brzo“, dodao je trener crno belih. 

Milošević je za Omnisport govorio i o komplikovanoj sezoni za Partizan koji nema titulu od sezone 2016/2017. 

Partizan je u teškoj sezoni. Toliko je stvari pošlo kako ne treba. Odabrao sam da krenem sada a ne u junu jer ću sada videti iznutra šta je najveži problem kod igrača i kod kluba. Tako mogu da budem spreman za jun. Biće mnogo promena u timu. Mnogo stvari treba da se unaprede ako želimo da budemo bolji i oko tima i oko kluba i organizacije. Očekujem veliki posao, naporan rad i da uradimo mnogo stvari zajedno kako bismo podigli veliki klub.Teško je kada takav klub posrće ovako“.