Navas hoće da ode iz Reala ali uz otpremninu

Fudbal 11. jun 201914:17 > 14:29
Alex Pantling/Getty Images

Kostarikanski golman Kejlor Navas će po svemu sudeći napustiti Real Madrid jer mu je i Zinedin Zidan kazao da je suvišan u kraljevskom klubu. Ipak Navas ne želi da napusti Real tek tako i ima uslove koje Real želi da ispuni.

Kostarikansi golman je izgubio status prvog čuvara mreže u Realu kada je došao Tibo Kurtoa iako je bio u fenomenalnoj formi na startu sezone. Vremenom su Kejlor Navas i Tibo Kurtoa delili minutažu, a na kraju sezone je Zinedin Zidan obvestio Kejlora Navasa da na njega više ne računa. 

Kejlor Navas međutim ima ugovor do 2021. godine i jedan od načina da napusti Real je da neko za njega plati obeštećenje. Kostarikanac međutim ima drugačiju ideju. On želi da ode samo u slučaju da mu Real isplati zaradu na koju ima pravo po ugovoru do 2021. godine. 

David Ramos/Getty Images

Navas od svog novog kluba zahteva inače trogodišnji ugovor i platu od 7 miliona evra, a to je trenutno spreman da mu plati prebogati PSŽ. Problem je što Parižani u tom slučaju ne žele da potroše ni cent na obeštećenje pa je zato Real u dilemi da li treba da prepusti odličnog golmana direktnom rivalu u Ligi šampiona za džabe.