Snajder potpisao za Utreht i objavio kraj karijere

Fudbal 12. avg 201919:06 > 19:08
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Proslavljeni holandski fudbaler Vesli Snajder na zanimljiv način je objavio da je završio profesionalnu karijeru.

Snajder je na zvaničnom sajtu Utrehta, kluba iz grada u kojem je rođen, ali za koji nikada nije igrao, objavio da je potpisao ugovor. Začkoljica je da se radi o tome da je na papir stavljeno da će sve utakmice Utrehta gledati iz svoje lože na stadionu.

Moja ljubav prema gradu Utrehtu je velika. Često smo pričali o mogućnosti da dođem ovde, a sada smo to stavili na papir. Radujem se sjajnoj sezoni“, naglasio je Snajder.

35-godišnji fudbaler je ponikao u Ajaksu, za čiji prvi tim je igrao od 2002. do 2007. godine. Potom je branio boje Intera, Galatasaraja, Nice i katarske Al-Garafe, u čijem dresu je i završio karijeru. Sa reprezentacijom Holandije, čiji je rekorder po broju utakimica (134), bio je vicešampion sveta 2010. godine, a u karijeri ima po jednu svetsku i evropsku bronzu.

Snajder je najveće uspehe ostvario sa Interom, za koje je postigao 22 gola i upisao 25 asistencija na 116 utakmica. U dresu ‚Nerazura‘ je osvojio ‚triplu krunu‘ 2010, a na kontroverzan način je ostao bez Zlatne lopte te godine.

Pre Snajdera, ovog leta karijere su završila još dvojica holandskih fudbalera – Arjen Roben i Robin van Persi.