Iz AZ poručuju: Da igramo svoju igru, znamo Partizan

Fudbal 19. sep 201912:04 > 12:08
Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Trener AZ Alkmara Arne Slot je pred meč grupne faze Lige Evrope sa Partizanom poručio da je njegovoj ekipi najznačajnije da vodi računa o svojoj igri, a poručuje i da dobro poznaje ekipu Partizana za koju kaže da je mešavina iskustva i talenta.

AZ je do grupne faze Lige šampiona stigao, baš kao i Partizan, kroz tri kola kvalifikacija. U poslednjem je holandski predstavnik savladao Antverpen, a iz AZ poručuju da su i protiv belgijske ekipe prošli zato što su igrali svoju igru.  

 „Ako pogledate šta smo sve iskusili kroz šest mečeva kvalifikacija, samopouzdanje nam je na visokom nivou. Prošle godine smo celu sezonu igrali da bismo bili u Evropi. Ako budemo u mogućnosti da igramo svoju igru u četvrtak, onda imamo dobru šansu protiv Partizana. Međutim onda moramo da igramo bolje nego u Belgiji“, poručio je trener ekipe Arne Slot

Kapiten AZ Alkmara Ton Kopmeiners je takođe rekao da je ekipa odlično igrala protiv Antverpena, te da protiv Partizana mora bolje. 

Ta utakmica je jasno pokazala da moramo da igramo na naš način, kakve god da su okolnosti. Da se držimo naših dogovora. To je nešto što ćemo preneti i u grupnu fazu“, kazao je Kopmeiners

Trener Slot je rekao i da AZ dobro poznaje ekipu Partizana, a inače su se ove dva tima susrela 2015. godine, kada je oba meča dobio beogradski tim. U Holandiji je bilo 2:1, a na stadionu crno-belih 3:2. 

Znamo dobro ekipu Partizana. Gledali smo mnogo snimaka i znamo da imaju mešavinu iskustva i talenta u timu. Očekujemo da će utakmicu početi fanatično“, dodao je trener Arne Slot. 

Duel Grupe L Lige Evrope između Partizana i AZ Alkmara je u četvrtak od 21 čas na stadionu Partizana.