Milojević: Slatke i gorke muke pred večiti derbi

Fudbal 21. sep 201914:00 > 14:23
Foto: FK Crvena zvezda

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević pred večiti derbi sa Partizanom nalazi se na u dilemi oko sastavljanja tima, prvenstveno jer može da registruje samo četvoricu stranih fudbalera za meč.

“Došli smo u situaciju u kojoj nema potrebe da kažem nešto novo. Imamo veliki broj fudbalera iz inostranstva, a samo četvorica mogu u protokolu da budu. Videćemo posle današnjeg treninga. Predočio sam momcima još pre nekoliko kola kakve su okolnosti. Izbor će biti samo moj. Prvi put se suočavam sa ovom situacijom od kada sam u Zvezdi”, rekao je Milojević, a potom dodao da u derbiju nema favorita.

„Često smo pričali, ponoviću da na ovom nivou takmičenja nema favorita. Ne postoji ni prednost domaćeg terena. Ni dodatni prtisak ne bih uzeo kao faktor. Nije imalo veze u istoriji, neće imati ni u budućčnosti koliko ko ima bodova. Za razliku od kup utakmica, gde imate trofej kao ulog, ovde su na talonu tri boda, prestiž je ovde najbitniji“.

Trener crveno-belih je kao jednog od glavnih aduta komšija istakao njihovog šefa stručnog štaba Sava Miloševića.

„Partizan ima dobru ekipu. Imali su plan, zamisli, trener Milošević je malo duže sa timom, prošao je pripreme zajedno, imao mogućnost da sprovede plan. Partizan je uvek Partizan“.

U timu Partizana posebno se istakao Bibras Natho, koji na terenu deluje kao pravi vođa.

“On je u dobroj formi. I ranije je, tokom igranja u PAOK-u, CSKA i Olimpijakosu pokazao da je lider. Zbog toga je i kapiten izraelske reprezentacije. Doneo je dosta toga novog Partizanu. Videćemo kako ćemo se mi ponašati”.

Na konstatanciju novinara da je slatkim mukama jer treba da izabere startera između Boaćija i Pavkova, Milojević je rekao da ne zna da li će imati slatke ili gorke muke.

“Kako slatke, kad ste malopre rekli da imam problem zbog stranaca? Ne znam da li ću imati slate ili gorke muke. Imam poverneje u sve igrače, iskren sam prema njima, ne igram igre iza leđa, ne skrivam nikad ništa. Ja sam u poziciji da moram da odlučim. Mislim da će odluka biti najbolja za moju ekipu”.

Milan Rodić je zbog povrede preskočio meč sa Bajernom u Minhenu, ali dobra vest je da je počeo da trenira sa ekipom.

“Juče je trenirao, videćemo danas kakva je situacija. Nadam se da će biti spreman”, rekao je Milojević.

Večiti derbi igra se u nedelju od 18 časova na stadionu Partizana.