Milošević: Sadik i Suma ostaju i posle juna

Fudbal 03. dec 201917:58 > 18:03
FK Partizan

Pred utakmicu sa Napretkom u Superligi Srbije, trener Partizana Savo Milošević obradovao je navijače crno - belih i potvrdio da i Umar Sadik i Sejduba Suma ostaju u klubu.

Pričalo se mnogo o tome da li će Sejduba Suma i Umar Sadik produžiti ugovore sa Partizanom, a Savo Milošević je konačno razrešio sve dileme.

„Sadik ostaje u Partizanu i od juna. Suma ostaje u Partizanu i do juna i od juna“, rekao je Milošević.

„Što se tiče Sadika, nema potrebe da se bilo šta radi. U našim rukama je opcija za tri godine posle juna i mi ćemo to iskoristiti. Ne zavisi od Rome, nego od nas. Što se tiče Sume, razgovarali smo, zatim sam pričao i sa ljudima iz kluba, saglasili smo se oko svega, u narednim danima će će to učiniti i direktor i predsendik, a sam Sejduba je lično rekao da nema ništa protiv da ostane. Verujem da nećemo imati problema oko novog ugovora“, pojasnio je Milošević.

Uz Sadika i Sumu proradio je i Takuma Asano, a Milošević je ponovio da je zadovoljan što je tako:

„Rekao sam vam unapred. Iako ne volim priču ‘jesam li vam rekao?’. Moj posao je da vidim pre. Sećate se da je slična priča bila sa Sadikom na početku, pa sam rekao da će doći. Mi smo po nekim statističkim podacima u TOP 10 u Evropi kad je broj postignutih golova u pitanju. Ono što bih izdvojio je broj igrača koji ih daje. Jedno je kad imate sedam, osam igrača koji su dali po gol ili dva, ali mi imamo sedam ili osam koji su postigli pet i više golova. To je snaga ove ekipe“.

Milošević je rekao da je zadovoljan što tim ne zavisi od jsnog napadača:

„Ove sezone ćemo biti u situaciji da ne zavisimo od jednog golgetera, taman da i Sadik da 25 golova, što mislim da može. Nećemo zavisiti samo od njega, jer će broj pogodaka biti raspoređen na šest, sedam igrača. Suma već ima osam golova, Natho šest ili sedam, mali Fića Stevanović pet, Lazar Marković četiri za samo nekoliko utakmica… Sve su to igrači koji imaju kvalitet i kapacitet da daju deset ili više po sezoni. Asano, takođe. Daj Bože da svi ispune kvotu. Nije realno očekivati da nam sedmorica daju po 15 golova za jednu takmičarsku godinu. Ne brinem, čak i ako neki od njih u određenoj meri podbace“.

Što se same utakmice tiče, Milošević je rekao da deluje da su svi igrači spremni i zdravi:

„Sutra igramo protiv ekipe koja nam je ranije zadavala dosta muke. Nadam se da ćemo ovaj put uspeti lakše da izađemo na kraj sa njima. Milim da ćemo imati veću energiju nego protiv Mačve. Očekujem bolju i bržu igru zbog našeg terena na kom to možemo da primenimo u većoj meri“, rekao je Milošević.

Na konstataciju novinara da se ne zna sa kojim će timom izaći Napredak jer je trener Rogan dobio otkaz strateg crno belih je rekao:

„Treba da se fokusiramo na sebe i ono što mi treba da radimo, bez obzira na situaciju u Napretku. Moj drugar i prijatelj Peđa Rogan, znam ga iz kadeta Partizana, i žao mi je zbog njega, ali verujem da i on zna kakvim se poslom bavi. Uvek je jedan kofer spakovan, to je tako u fudbalu. Zaista ne bih dalje komentarisao, nije to moj posao“.

Duel Partizana i Napretka zakazan je za sredu u 17 časova i biće odigran na stadionu Partizana.