Mesi: Bolelo je kad me je Ronaldo stigao…

Fudbal 03. dec 201919:48 > 22:14
Aitor Alcalde/Getty Images

Lionel Mesi po šesti put u karijeri podigao je trofej Frans Fudbala, za većinu fudbalskog sveta najvažniji koji igrač može da dobije.

Na taj način Argentinac se opet odvojio od najvećeg mu rivala za najboljeg igrača generacije (neki će reći i više od toga), Kristijana Ronalda, koji je ostao na pet Zlatnih lopti, a poslednju je dobio 2017. godine.

„Bio je dobar osećaj kada sam po peti put osvojio ovu nagradu, jedini koji je to uspeo. Ali, kad me Ronaldo sustigao, priznajem da je neko vreme bolelo jer više nisam bio sam na vrhu,“ priznao je Mesi u razgovoru za Frans Fudbal, novinu koja ga je i nagradila.

Međutim, to nije sve što je rekao na tu temu:

„U tom trenutku zaslužio je Zlatnu loptu i nisam mogao mnogo da uradim po tom pitanju. Razumem zašto tada nisam pobedio jer je Kristijano osvojio Ligu šampiona, a osvajanje tog takmičenja daje ti veće šanse.“

Na pitanje ko je najbolji fudbaler u istoriji nije dao odgovor…

„Iskreno, ne znam.“

Mesi je istakao da se njegov kvalitet ne sme procenjivati samo na osnovu broja postignutih golova. 

„Ja sam kreator, a ne strelac.“

Na kraju je otkrio kako su mu ipak važniji trofeji koje je osvojio sa ekipom, nego individualna priznanja.

„Još jednom ću to reći: ekipni trofeji su važniji, čak i ako su individualne nagrade vrlo dragocene. Svako na Zlatnu loptu gleda na svoj način. Istina je da na vrhunskom nivou sporta uvek želite da pobeđujete,“ istakao je Mesi.