Zlatna lopta: Kolega sa Šri Lanke se baš opustio…

Fudbal 04. dec 201901:19 > 01:21
Marc Atkins/Getty Images

Kao i svake godine, glasanje predstavnika pojedinih država na izboru Frans Fudbala za najboljeg igrača godine nije bila tajna, već je stavljeno na znanje celoj javnosti.

Bilo je vrlo zanimljivih odluka, primjerice, a predstavnik Šri Lanke sve je nasmejao svojim poretkom pet najboljih igrača godine: Aleksander-Arnold, Obamejang, Grizman, Levandovski, Ter Štegen.

S druge strane, materijala za podizanje obrva bilo je i u područjima bliže našem, pa i hrvatski predstavnik nije baš glasao u skladu s opštim javnim mnjenjem – Zdravko Reić iz Jutarnjeg lista svoje bodove ovako je rasporedio: Ronaldo, Alison, Aguero, Van Dajk, Mbape.

Sused iz BiH na tron je postavio Van Dajka ispred Mesija i Salaha, Slovencu su najbolji bili Mbape, Ronaldo i Azar, tim redom.

Podsetimo, novinar Sport kluba Vladimir Novaković glasao je na sledeći način – Mesi, Alison, Levandovski, Tadić, Marez.

Lionel Mesi je osvojio šestu Zlatnu loptu koju dodeljuje Frans fudbal. On je imao najviše glasova ispred Virdžila Van Dajka, Sadija Manea i Kristijana Ronalda. Mesi je prethodno ovu nagradu dobio 2009, 2010, 2011, 2012. i 2015. godine. Na 20. mestu bio je Dušan Tadić.