Ibrahimović: Čekao sam na osvetu četiri godine i poslao ga u bolnicu

Fudbal 05. dec 201917:55 > 17:59
Valerio Pennicino/Getty Images

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović izjavio je da je tokom igranja u Italiji bio u sukobu sa štoperom Intera Markom Materacijem i da je četiri godine čekao da se osveti Italijanu zbog teškog starta koji je načinio nad njim.

Sve je počelo dok je Ibra igrao u Juventusu.

„Materaci je uleteo u mene kao ubica i povredio me. Trener Fabio Kapelo je rekao da će me zameniti. Rekao sam da hoću da se vratim. Želeo sam osvetu. Ako mi neko uradi nešto tako, ja to ne zaboravljam. Posle dva minuta sam osetio veliku bol, morao sam da izađem“, priseća se snažni napadač i dodaje:

„On je bio čvrst fudbaler, to je u redu, ali postoje dva načina da se bude čvrst. Čak je i Paolo Maldini bio čvrst, ali sa drugačijim ciljem“,

Dvojica fudbalera su potom bila saigrači u Interu, zatim je Ibrahimović otišao u Barselonu, da bi se 2010. vratio u Milan.

Na ono što mu je Materaci uradio, ipak, nije zaboravio.

„Igrali smo Derbi dela Madonina i svi su bili protiv mene. Dobio sam penal… Ko me je oborio? Materaci. U drugom poluvremenu je opet krenuo na mene, a ja sam ga udario potezom iz tekvondoa i poslao ga u bolnicu. Dejan Stanković me je pitao zašto sam to uradio. Rekao sam mu da sam čekao taj momenat četiri godine. Zato“, istakao je Ibrahimović.

Igrač poreklom iz Bosne i Hercegovine tokom karijere je često ulazio u sukobe sa protivnicima, ali nema dileme da mu je ovaj sa Materacijem ostao u posebnom sećanju.

Ostaje pitanje gde će Ibrahimović igrati u budućnosti, pošto je nedavno ozvaničio odlazak iz Los Anđeles. Kao najozbiljnija opcija spominje se upravo povratak u Italiju.