Čeferin o sastanku Perez – Infantino: Sebična šema

Fudbal 06. dec 201914:03 > 14:11
Milos Bicanski/Getty Images

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin burno je reagovao na vest o navodnom sastanku Florentina Pereza i Đanija Infantina.

Njujork tajms doneo je priču o navodnom sastanku predsednika Real Madrida Florentina Pereza i predsednika Međunarodne fudbalske federacija Đanija Infantina.

Prema navodima njujorškog lista, Perez i Infantino razgovarali su o mogućem osnivanju fudbalske Superlige i napuštanju sistema Lige šampiona.

Priča o Superligi nije nova. I ranije je bilo priča o osnivanju takmičenja u kome bi se nadmetali najbolji i najbogatiji klubovi mahom iz Engleske, Španije, Nemačke, Francuske i Italije.

Perezovo je uverenje da bi na taj način najveći klubovi češće igrali međusobno što bi verovatno dupliralo njihovu ionako visoku godišnju zaradu.

Čeferin je prilično burno reagovao na informaciju o ovom navodnom sastanku.

„Čitao sam o tome u avionu. Ako je verovati ovim izveštajima, ovi predlozi dolaze od jednog predsednika kluba (ne vlasnika) i jednog fudbalskog administratora. Teško je zamisliti sebičniju i egoističniju šemu od ove“, rekao je Čeferin, a prenose britanski mediji.

„To bi uništilo fudbal u celom svetu kako za igrače, tako i za navijače i za sve one koji su na bilo koji način povezani sa fudbalom. I sve to samo zbog interesa malog broja ljudi“, dodao je predsednik UEFA koji veruje da bi ova ideja naišla na veliki otpor i a ne bi mogla da bude sprovedena u delo.

„Srećom, još uvek ima dovoljno zdravog razuma među ljudima u fudbalu da bi ovako sumanut predlog mogao da se realizuje. Iskreno, ovo je toliko nategnuto da ne mogu da verujem da to neko zaista predlaže“, dodao je Čeferin.