Milojević: Ne prija mi to što se priča

Fudbal 06. dec 201913:47 > 13:47
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ističe da su, uprkos velikom broju utakmica, njegovi igrači spremni za sve izazove koji ih čekaju.

Crvena zvezda će u petak od 15 časova i 30 minuta na stadionu „Rajko Mitić“ dočekati subotički Spartak u okviru 20. kola Superlige Srbije.

„Imamo gust raspored. Posle teške utakmice u Lučanima, dočekujemo Spartak. Radi se o timu koji dobro igra, ima sjajne rezultate, a primetno je da su u poslednje vreme podigli formu. Imaju poznatu filozofiju i spoj iskusnih i mladih fudbalera. Biće interesantna utakmica. Spartak igra otvoreno, uvek su bili nezgodan rival i moramo da budemo koncentrisani i pripremljeni da tokom čitavog meča budemo na visini zadatka“, rekao je Milojević.

U poslednje vreme često se govorilo o statusu 49-godišnjeg stručnjaka. Pričalo se o njegovom odlasku, a onda i ostanku na klupi crveno-belih.

„Ne bih da govorimo o mom statusu. Hajde da završimo to što imamo. Ne prija mi to što se priča, radim svoj posao, tu sam“, rekao je Milojević.

Crveno-beli su vezali tri pobede u domaćem prvenstvu.

„Svaki trijumf nam uliva samopouzdanje. Prvi put mogu da kažem da smo na dve utakmice zaredom izašli u istom timu. Samopouzdanje kod igrača se zasniva na konstantnosti i kontinuitetu. Pričao sam dosta puta o takmičarskoj formi i kako se ona postiže. Nažalost, iako nisam pobornik toga, primoran sam da rotiram veliki broj fudbalera“, istakao je Milojević i dodao:

„Ovo je treća godina u ovom ritmu i nije lako. Igramo od 10. juna, praktično bez pauze. Jedini odmor je kad igraju reprezentacije, ali igrači koji nose dres svog nacionalnog tima, ni tada nemaju pauzu. Postoji psihički i fizički umor, ali smo profesionalci, dobro se nosimo s tim i ne dozvoljavamo da nam se desi opuštanje pred kraj polusezone“.

Uporedio je Milojević utakmice u Ligi šampiona sa onima u domaćem prvenstvu.

„Jasno je da je Liga šampiona zahtevnija, kao i da je ekipama iz najkvalitetnijih liga lakše, jer praktično imaju isti nivo utakmica u prvenstvu i u Evropi. Čak imate slučaj da su utakmice u Premijer ligi kvalitetnije od onih u Ligi Evrope. Ne žalimo se, jer smo zaista želeli da igramo najelitnije evropsko takmičenje, a kada ostvarite cilj, onda morate da se nosite s tim. Slažem se da možemo bolje“.