Tebas: La Liga pred potpunim otkazivanjem

Fudbal 15. mar 202021:45 > 21:58
Alex Caparros/Getty Images

Pandemija koronavirusa uslovila je potpuni haos i suspenziju gotovo svih sportskih događaja. Trenutno je veoma dramatično u Španiji, a predsednik La Lige Havijer Tebas najavio je da je veoma mogući scenario i da šampionat ne bude odigran do kraja.

– Čitav vikend održavam video konferencijsku vezu i telefonske razgovore sa evropskim institucijama i predsednicima španskih klubova. Veoma važna nedelja je pred nama. U kontaktu sam sa kolegama iz Italije i Nemačke i pokušavamo da rešimo pitanja kalendara, ali to je ozbiljan posao – rekao je Tebas za As.

Španija je u poslednjih nekoliko dana postala ozbiljno krizno žarište pandemije i svakako da je i ta činjenica uticala na Tebasa da revidira optimistične prognoze od prethodnog dana.

– Ono sa čime se sada suočavamo sigurno će okončati takmičenja u Evropi. Čeka nas nedelja važnih odluka u Evropi. Kako je ostalo još oko 25% takmičenja moramo i da revidiramo čitav budžet ukoliko se sezona okonča pre kraja.

Sa druge strane posle odluke Endesa košarkaške lige da se takmičenje suspenzuje, javili su se pojedini klubovi sa željom da se potpuno prekine, kako više ne bi bili u obavezi da servisiraju ugovore igrača. Ipak, španska federacija se nada i planira da nastavi takmičenje javlja „El Mundo Deportivo.“