Henes: Nema nikakvog smisla da se u junu igra EURO

Fudbal 15. mar 202020:09 > 20:11
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Nekadašnji predsednik minhenskog Bajerna Uli Henes najavio je da će taj klub uskoro doneti odluku po pitanju produženja ugovora trenera Hansija Flika, a pričao je i o problemima oko organizacije Evropskog prvenstva zbog koronavirusa.

„Ne mogu ništa konkretno da kažem jer odluku donosi Upravni odbor. Verujem da je Flik do sada odradio odličan posao. Tim povom će Upravni odbor dati predlog Nadzornom odboru, što će se uskoro desiti“, istakao je Henes u intervjuu za „Šport1 Dopelpas“.

On je dodao da će biti vođeni pregovori sa igračima čiji ugovori ističu 2021. godine. To su golman Manuel Nojer, vezni igrači Tomas Miler i Tijago i defanzivci Žerom Boateng i Dejvid Alaba.

„Imamo četiri ili pet igrača, čiji ugovori ističu naredne godine. Znam da će sa svima uskoro biti razgovora i nadam se da će oni biti uspešni“.

68-godišnjak je izrekao svoje mišljenje po pitanju aktuelne krize zbog koronavirusa.

„U Nemačkoj smo fantastično zbrinuti. Sa druge strane, u Italiji moraju da donesu odluku koji respirator da isključe. To su problemi! Mi moramo da usporimo, svaki stanovnik Nemačke. Ne postoji uputstvo za ovu situaciju. U ovom trenutku, dok ne znamo koliko slučajeva će biti ove ili naredne nedelje, ne možemo da izvedemo bilo kakve zaključke“.

Doskorašnji prvi čovek bavarskog kluba smatra da je odlaganje Evropskog prvenstva jedina ispravna opcija.

„Nema nikakvog smisla da se u junu Evropsko prvenstvo održava u 12 gradova. Konačno moramo da pogledamo realnosti u oči. Sada četiri nedelje moramo da čekamo i da vidimo šta će se uopšte dešavati nadalje. Možda ćemo i u oktobru morati da prestanemo da igramo fudbal“, zaključio je Henes.