Gensek FSS: Odlaganje najbolje, poseban pozdrav Kokezi

Fudbal 17. mar 202018:42 > 18:45
fss.rs

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović kaže da je odluka o odlaganju EURO 2020. za godinu dana najbolja, te da su iz UEFA poželeli brz oporavak predsedniku srpskog saveza Slaviši Kokezi, koji je pozitivan na koronavirus.

Šurbatović je u ime FSS učestvovao u video-konferenciji sa čelnicima UEFA, gde je doneta odluka da se kontinentalni šampionat održi od 11. juna do do 11. jula 2021. godine.

Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku. I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom sveta. Predsednik Čeferin je posebno pozdravio čelnika našeg Saveza Slavišu Кokezu, a svi učesnici konferencije su njemu i predsedniku FS Švajcarske Dominiku Blanu poželeli što brži oporavak„, rekao je Šurbatović za sajt FSS.

Kako je gensek naveo, potrebno je pomno pratiti dalju situaciju vezi sa pandemijom koronavirusa.

Treba svi zajedno da pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom koja je, prema novom kalendaru, zakazana za junski termin ove godine„, zaključio je Šurbatović.

Izjavu predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, posle odluke o odlaganju EP, pročitajte OVDE.