Šest od 15 stadiona u Portugalu nije prošlo inspekciju

Fudbal 21. maj 202012:04 > 12:04
Izvor: Print screen/SK

Fudbalski šampionat u Portugaliji biće nastavljen 4. juna. Šest stadiona nije dobilo dozvolu da se na njima odigravaju mečevi.

Već je ranije bilo najavljeno da će se mečevi preostalih deset kola igrati na ograničenom broju stadiona.

U četvrtak je objavljeno da šest od 15 stadiona nije prošlo zdravstvenu inspekciju i da za te objekte Fudbalski savez nije dao dozvolu da se na njima igra.

Za izdavenje ove dozvole stadioni su morali da ispune niz zdravstvenih kriterijuma koje su propisale lokalne vlasti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

FS Portugalije objavilo je da su dozvole dobili stadioni Porta i Benfike, a da su među onima koji nisu ispunili zahteve uglavnom stadioni manjih klubova, ali da će svima biti odmogućeno da izvrše potrebne promene kako bi se mečevi na njima igrali.

Od ranije je poznato da će Santa Klara, ekipa sa Azorskih Ostrva, mečeve kao domaćin igrati na terenu sportskog kompleksa koji je portugalski fudbalski savez izgradio pre četiri godine za potrebe nacionalnih selekcija.

Porto je lider posle 24 kola sa 60 bodova, jedan manje ima aktuelni šampion Benfika, dok je Braga na poziciji broj tri sa 46 bodova.

Mečeve portugalskog prvenstva moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.